Cross trekking

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

Kellys cross trekking

 

A Kellys cross trekking kerékpár a Kellys kerékpárjai között a legsokszínűbb, legszélesebb termékpalettával rendelkező kategória. Kétféle változatában összesen kilenc modelltípussal találkozhatunk, külön férfi és női vázas kivitelben. A belépő modelltől kezdve a komolyabb felszereltségűekig Cliff és Clea néven, míg a sportosabb változatok Phanatic-ként és Pheebe-ként találhatók. 

A Kellys cross trekking típusonként négyféle férfi, és kétféle női vázmérettel kapható, és mindegyik 2-2 színösszeállítással készült: egy élénkebb, és egy visszafogottabb színű, hogy mindenki stílusához igazíthassa kerékpárját.

A  Kellys cross trekking felszereltsége

 

  • Fék:

A Kellys cross trekking belépő modelljeinek mindegyike V-fékes, a további típusok egységesen tárcsaféket kaptak. Olyan teljesítménytúra-kerékpárok ezek, amik egyaránt megállják a helyüket az aszfalton, városi környezetben, de terepen és az erdei túristaösvényeken, valamint a szántóföldek melleti dózerutakon egyaránt, így a túrázás nem csupán élmény, de hatalmas kalanddá nőheti ki magát a Kellys cross trekking nyergében.

  • Kerék:

28-as kerékkel, és mintázatát tekintve vegyes felhasználásra szánt külsőgumikkal van ellátva, ami megfelelően ballonos a komfortos kerékpározásért, de emellett kis gördülési ellenállással  segíti a gyorsabb haladást.

 

  • Váz és nyereg:

A Kellys bicikli üléspozíciója és vázkialakítása sportosabb, mint a city vagy trekking kerékpáré, a MTB-nál vagy országúti kerékpárnál viszont kevésbé agresszív. A Kellys cross trekking szinte mindegyike állítható kormányszárat, és kényelmes szivacstöltetű komfortnyerget kapott, így mindenki számára könnyedén beállítható a megfelelő üléspozíció, legyen szó nyugodt bringázásról, vagy a haverokkal való versenyzésről.

A két kategória azonos vázanyaga és gyártástechnológia alkalmazása ellenére eltérő geometriával rendelkezik, ezért vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy a Kellys cross trekking komfortosabb Cliff/Clea, vagy a sportosabb Phanatic/Pheebe változata felé húz-e inkább a szívünk.

 

  • Felszereltség:

Némi túlzással kijelenthető, hogy jelenlévő, de vállalható kompromisszumok árán egy igazi mindenes kerékpárhoz juthatunk Kellys cross trekking birtokában: felszerelhető sárvédővel és csomagtartóval annak érdekében, hogy meghódíthassuk a világot, agresszívebb mintázatú, ballonosabb gumik segítik az élvezetesebb terephasználatot, de egy keskenyebb, simább futófelületű változattal a gyorsabb suhanás sem lehet akadály!

 

Női vázas Kellys cross trekking kerékpár, avagy Clea és Pheebe

A Kellys kiemelt figyelmet szentelt annak, hogy a Kellys cross trekking kerékpár női változatai a lehető legoptimálisabb kialakítással rendelkezzenek, figyelembe véve a különböző nemek egymástól eltérő fizikai tulajdonságait, hogy a hölgyek ne érezzék kompromisszumos megoldásnak ezek használatát. 

A hölgyeknek szánt Kellys cross trekking szintén könnyű, gyors és mozgékony, de a férfi vázakhoz képest rövidebb, bár geometriáját és csőszögeit tekintve azonos azokkal, ezért egyaránt alkalmasak a hétvégi túrákhoz, akár a családi-baráti versengések alkalmával "felvenni a kesztyűt" a férfiakkal.

A Kellys azonban tudja, hogy a férfiak és nők nem csupán anatómiájukat tekintve különböznek, ezért odafigyelve a női lélekre, a kerékpárok kiegészítőit a bringákhoz hangolta, amik már színvilágukkal odavonzzák a hölgyeket, és nem is eresztik őket egyhamar. Nem véletlen, hogy a Clea és Pheebe női Kellys cross trekking bringák ekkora népszerűségnek örvendenek.