Futóbicikli

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kellys futóbicikli

 

A Kellys futóbicikli segítségével gyermekünk megkezdheti a kerékpározás tudományának elsajátítását. Joggal merülhet fel a kérdés a szülőkben, hogy mégis mi értelme van, hiszen nincs pedálja sem, kismotorja meg már van a kicsinek.

Ha összehasonlítjuk a gyermekek kismotorját és a tanulóbiciklit, vagy futókerékpárt, láthatjuk a legfőbb különbséget, amiben ez utóbbi lényege rejlik: csak 2 kereke van, nincs plusz támaszték további kerekek segítségével, így a már motorozni tudó kicsik a Kellys futóbicikli segítségével gyakorolhatják az egyensúlyozást, mielőtt megkapnák az első pedálos járművüket.

 

A Kellys futóbicikli méretei

 

A Kellys futóbicikli -ismertebb nevén Kellys Kite- 12 colos felfújható kerekekkel rendelkezik, így már akár másfél éves kortól használható.

A nyereg magassága állítható 350-400 mm között, ahogyan a kormányé is 490-540 mm között, így tökéletesen gyermekünk méreteihez igazíthatjuk.  A kormány átmérője 22,2 mm, hossza 400 mm.

Az egész kis bringa 3,9 kg, extra alacsony vázzal, ezért a legkisebbek is biztonságosan tudják használni.

 

Kellys futóbicikli felépítése és anyaga

A Kellys futóbicikli könnyű alumínium-ötvözetű vázzal készült, alumínium felnikkel. 

Egyféle váztípusa van a Kellys Kite-nak, azonban sokféle színben elérhető, vannak direkt fiús színek is, mint például kék illetve szép élénk zöld, illetve unisex változatok, mint a piros, citromsárga és narancssárga, de az igazán lányos színeket kedvelő kislányok is első ránézésre kiszúrják maguknak a hercegnős színekben pompázó Kellys futóbicikliket.

12"-os felfújható kerekein sűrű, csúszásmentes mintázat található, hogy jobban tapadjon az úton, és esős időben is megbízható legyen. A ballonos gumi elnyeli az útegyenetlenségek miatti rázkódást és ütéseket, így a gyermeknek sokkal komfortosabb bringázást tesz lehetővé, miközben minden előtte levő akadályt leküzdhet vele. 

A kormánycsapágy és a kerékcsapágy acél, ahogyan a kerékagy és a küllők is. 

Oldalt integrált lábtámaszt is találunk, ha a sok hajtás után a lejtőn csak száguldana a gyermek feltett lábbal, ez a váz kiszélesített része, rajta egy csúszásgátló matricával, ami védi a bicikli festését, és a gyermek lábát a lecsúszástól.

A kormányon szélesített végű markolatot találunk, ami azért praktikus, mert nem engedi a kisebb gyermekek kezét sem lecsúszni róla. 

 Erős, masszív anyagának köszönhetően sok évig kiszolgál minket a Kellys futóbicikli, így a család összes gyermeke megtanulhat rajta egyensúlyozni, kivéve, ha egy időben használnák többen, akkor érdemes még egyet beszerezni.

 

Kellys futóbicikli fékes változata

 

A Kellys futóbiciklinek létezik egy, az előzőnél is biztonságosabb változata, melyen helyet kapott egy hátsó fék is. Ez egy V-fék alu féktesttel, amit a gyermek a kormányról műanyag fékkarral tud működtetni. A fékkar direkt a gyermekek méreteihez igazodik, kialakítása emiatt hajlított.

A gyártó gondolt arra is, hogy a piciknek szánt Kellys futóbiciklin semmi balesetveszélyes alkatrész ne legyen, ezért a bovdenezése is rejtve van a vázon belül, így az izgő-mozgó, ugrándozó kicsik nem akadnak fel benne.

 

Kellys futóbicikli és a biztonság

Elsőnek fontos megemlíteni, hogy a tanuló biciklit mindig rendeltetésszerűen használja a gyermekünk, elkerülve az esetleges baleseteket!

A Kellys Kite gyermek bicikli minden szigorú előírásnak megfelel, és rendelkezik európai EN-71 tanúsítással, a gyermekünk további biztonságáért azonban mi felelünk, ezért fontos, hogy a kezdetektől elkezdjük bukósisak használatára szoktatni a kicsiket, hogy nagyobb korukra ez már evidens legyen számukra, és maguktól is használják, kérés nélkül!