MTB 27,5”

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

Kellys MTB 27,5" kerékpár


A Kellys MTB 27,5"-es mérete a 29-es mellett ma a legdinamikusabban fejlődő kerékpár kategóriának mondható. Szinte minden stílusban megtalálható ennek a méretnek a képviselője, természetesen a Kellys palettáján is ebből találhatunk legtöbbet.

Előnye a kisebb mérettel szemben a nagyobb átmérő, amivel könnyebben gördül át az akadályokon, miközben a gumi ellenállása csak minimálisan több.

A  Kellys MTB 27,5" megtalálható a következő kategóriákban:

  • MTB-XC

  • Trail

  • Enduro

  • Downhill


Kellys MTB 27,5" MTB-XC kerékpárjai

A Kellys MTB 27,5" XC kerékpárok családja három tagból áll: Madman, ami a kedvező árú belépő kategória, Spider, ami már versenyzésre is alkalmas lehet megfelelő felszereléssel, és a Gate, ami átmenet az XC és Trail között, nevezhetjük merev vázas  trail kerékpárnak is, és az előző kettőtől eltérő módon, elől-hátul átütőtengelyes kerékrögzítéssel készült.

Kellys MTB 27,5" trail változatai

A Kellys MTB 27,5" következő képviselője a trail. Ez már jellemzően elől-hátul teleszkópos, komfortosra hangolt, de mégis sportos hajtással, és versenysúllyal rendelkező kerékpárok. Szűk, egynyomos, technikás, úgynevezett singletrack ösvényeken érzi otthon magát, fölfelé vagy lefelé egyaránt bevethető, így versenyre kelhet az XC-montikkal.

A Thorx fantázianévvel ellátott Kellys MTB 27,5" esetén háromféle felszereltségi szint közül választhatunk, amiknek közös pontja a 4 forgáspontos, 120 mm-es rugóúttal rendelkező, átütőtengelyes kerékrögzítésű váz.

Mindhárom modell levegős teleszkópvillával és levegős rugóstaggal van szerelve, amit egy teleszkóppumpával gyorsan az adott pálya tulajdonságaihoz szabhatunk.

A belépő modell 2x10 sebessége mellett másik két társa már 2x11-es hajtásrendszerrel ellátva minden terepen jól teljesít.

Kellys MTB 27,5" enduro biciklijei

Kellys MTB 27,5" enduro kategóriában megtalálhatjuk a Swag, Eraser, és az elektromos rásegítésű Theos EN kerékpárokat.

A Swag három típusa egységesen a Think Link fantázianevű, 165 mm rugóutat biztosító felfüggesztési rendszerrel tervezett vázzal van szerelve, aminek különlegessége, hogy fékezéstől független felfüggesztéssel rendelkezik, így minden körülmények között maximális fékhatást és rugózást nyújt állandó hátsó háromszög-geometria mellett, láncnyúlás nélkül. A váz és teleszkópvilla már alkalmas a boost rendszerű, szélesebb kerekek fogadására, így élvezhetjük a ballonosabb gumik plusz tapadását.

Eraser: A Swagok hátránya az alumínium váz nagyobb súlya, ami a "mászást" nehezíti, ezzel szemben az Erasert ultrakönnyű, monocoque szerkezetű karbon váza 160 mm rugóút mellett is szinte az XC kerékpárok mászási tulajdonságaival vértezi fel.

A Theos EN 70 a Kellys MTB 27,5" eletromos rásegítésű enduro-ja, amit a Shimano Steps 8000 vízálló, és rendkívül erős rendszere emel egy magasabb szintre.

Kellys MTB 27,5" downhill-jei

  • Kellys MTB 27,5" méretben a lejtőzés szerelmesei is megtalálhatják álmaik kerékpárját a Noid személyében.

Az elpusztíthatatlan váz és a hosszú rugóút, valamint a versenyeken szezett tapasztalatok alapján megalkotott geometria új értelmet ad a lejtőzésnek. Akár versenyzőként találkozunk vele, akár csak egy hétvégi bringapark látogatójaként, biztosak lehetünk benne, hogy a Kellys kerékpárjával igazán élvezetes bringázásban lesz részünk.

  • A Kellys Gravity DH 27,5 alumínium váz a Think Link felfüggesztési rendszerrel és 205 mm-es rugóúttal, kiegészítve a Rock Shox Boxxer villájával a legdurvább lejtőt is gond nélkül veszi.

A Shimano hidraulikus fékei elől-hátul 203 mm-es féktárcsákkal minden körülmények között tökéletesen kézben tartható és adagolható fékhatással kényeztetnek, míg a VGS, azaz Vario Geometry System segítségével a bringás igényei szerint variálható a váz tengelytávhossza, fej- és üléscső szöge, valamint a középcsapágy magassága.