Fitness kerékpár

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kellys fitness kerékpár

 

Első körben érdemes tisztázni, hogy mi is az a fitness, és honnan jött az igény, hogy egy kerékpár "fitness" legyen?

Mitől fitness a Kellys fitness kerékpár?

Nagyon sok sportoló a kerékpárra nem feltétlenül kerékpárként tekint, hanem mondjuk egy edzéssorozat részeként, kiegészítőként, mint pl. a triatlon (futás-úszás-kerékpározás), de van, aki egyszerűen kardio edzéshez használja a bringát, mert idegenkedik az edzőterem bezártságától, és a természetben jobban szeret kardiózni.

Mivel nem volt még megfelelő válasz arra a kérdésre, hogy milyen kerékpárral lenne jó végezni ezt a tevékenységet, az emberek elkezdték a meglevő kerékpárjaikat átalakítani erre a célra. Az egyenletes terhelés elérése érdekében az aszfalt tűnik a legcélszerűbb területnek, ezért a sokféle kerékpár kategória közül 2 jöhet szóba, ami alkalmas lehet: 

  • A legegyértelműbb választás az országúti, ám sokaknak zavaró lehet a túlzottan sportos kormányfogás vagy az üléspozíció. 
  • A másik lehetőség a cross trekking, ami sokkal komfortosabb, mégis kellőképpen sportos: keskeny gumival, félterep mintázattal -ami cserélhető- közelebb áll az elképzeléshez. Persze ez sem tökéletes, akad is hártánya: teleszkópvilla, és a nagy tömege.

Az elképzelések megvalósítása

A legtöbb gyártó az egyszerűség kedvéért országúti kerékpárjait látta el egyenes kormánnyal, ami ötletnek ugyan jó volt, de a vékony gumi és az országúti hajtásrendszer főleg a kevésbé edzett kerékpárosoknak kifejezetten hátrányos.

A Kellys a fitness kerékpárjainál másként tett: fogta a vevői igényeket és tapasztalatait, valamint más gyártók termékeit, és inkább újratervezte a fitness kategóriát, megalkotva a Kellys fitness kerékpár fogalmát, melynek jellemzői:

  • Strapabíróbb, de könnyű alumínium váz, erősebb és praktikusabb fékrendszer (V-fékkel) , és az egészhez stílusban passzoló merev villa.
  • A Kellys fitness kerékpár országútinál ballonosabb, de sima futófelületű, keskeny gumijával  a haladás gyors, mégis kényelmes.
  • A Kellys fitness kerékpár igény esetén felszerelhető a vázon és villán kialakított rögzítési pontok segítségével sárvédővel, kitámasztóval, csomagtartóval is, így akár egy teljesítménytúra-kerékpárt is kaphatunk.

Kellys fitness kerékpár 

  • A Kellys fitness kerékpár kedvező árú belépő modellje Kellys Physio 10 néven található. A túra kerékpárokról ismerős 1x9 fokozatú Altus váltóval van szerelve, ami ideális azoknak, akik kerékpárjukat többnyire sík terepen használják, esetleg kisebb dombokra másznak vele.
  • A Kellys Physio 30 nevű Kellys fitness kerékpár a középső modell, Alivio és Altus váltórendszerekből összeválogatott, 3x9 sebességes vátltórendszerével már a nagyobb dombok-hegyek leküzdésére is alkalmassá vált. Ez a változat még a túrakerékpároknál megismert áttételi arányokkal és fokozatokkal rendelkezik. 
  • Az igazán sportos Kellys Physio 50 a csúcsmodell, az országúti kerékpársportból ismerős 2x9 sebességes Shimano Sora szettel szerelve, ez a Kellys fitness kerékpár a 2 fokozatú 50, és a kisebb, 34 fokszámú kétféle karhosszal elérhető hajtóműve mellé egy praktikusabb, szélesebb áttételi tartománnyal rendelkező 14-34 fokszámú fogaskoszorút kapott, hogy a kevésbé edzetteknek is sikerélményt adjon, és nekivághassanak a hegyeknek.

A Kellys fitness kerékpár nem csak a sportolók megfelelő választása lehet, hiszen nagyon sok munkába járó, vagy a kerékpározást munkájaként űző kerékpáros (pl. futár) választja társául. Letisztult, egyszerű, de mégis komfortosabb, mint a legtöbb sportkerékpár.

A Physio bringák háromféle vázmérettel elérhetőek 165-193 cm közötti testmagasság esetén, és hölgyek számára lényeges információ, hogy bár csak férfi vázas Kellys fitness kerékpár létezik, mégis a tág mérethatárok miatt alacsonyabb kerékpárosoknak is tökéletes lehet.

A letisztultság jegyében rejtett kábelezést alkalmaztak a Kellys fitness kerékpár modelljeinél, megnövelve azok élettartamát, és sokat dobva ezzel látványukon is.

A Kellys Physio 10-es és 30-as modellek hajtóművei műanyag nadrágszárvédőt kaptak, amivel a mindennapokban való közlekedéskor is sokkal praktikusabbá válik a Kellys fitness kerékpár.