MTB 29”

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

Kellys MTB 29" kerékpár


A Kellys 29” MTB kerékpár a legjobb választás, ha versenyzésre készülünk. Előnye kétségkívül a nagy kerékátmérőben található meg, hiszen a nagyobb kerület segítségével könnyebben átgördül az akadályokon. Előnye a hátránya is egyben, mivel a nagyobb kerék magasabb és hosszabb vázat igényel, ezért az alacsonyabb, főleg női versenyzők nehezebben találhatnak maguknak méretben megfelelő kerékpárt.


A Kellys MTB 29" MTB XC kerékpár változatai

A merev farú MTB XC kategóriában háromféle felszereltségű kerékpár található attól függően, hogy versenyzésre, vagy hobbi kerékpározásra keresünk bringát:

  • Versenyzésre alkalmas Kellys MTB 29"-ek

Az MTB XC kategóriában versenyzéshez a Hacker 4-féle felszereltségű Kellys MTB 29"modelljei közül érdemes választani.

Nagy szakítószilárdságú karbon-kompozit váz, versenygeomtriával, és átütőtengelyes kerékrögzítéssel segíti a hatékony erőátvitelt, és pontos nyomvonalkövetést.

A nagy merevség mellett üdítő apróság a lapított támvilla, mely rezgéselnyelő képességével némileg komfortosabbá teheti a versenyek perceit. A 2x10 vagy 11 fokozatú hajtásrendszer minden emelkedőn felvisz, a csúcsmodell Shimano XTR DI2 váltása minden versenyző gondolatát gyorsan teljesíti.

A levegős rugózású teleszkópvilla, legyen az akár a belépő modell, Rock Shox Recon, vagy a csúcsmodell Fox 32 Float SC 100 mm-es rugóútjai, tökéletes úttartást, irányíthatóságot és komfortot nyújt.

  • A Kellys MTB 29" belépő modelljei

Ebben a kategóriában találjuk a Spider alu vázas kerékpárjait többféle felszereltségű kivitelben, de minden esetben hidraulikus tárcsafékkel. A kedvező árú belépő modell 3x8 mellett a 3x9 és 2x10 sebességes váltórendszerei is elérhető. Az Alutech Race Ready Concept vázai elhozzák a versenyzés érzését a hobbikerékpárosok számára is, így ezekkel a Kellys MTB 29" kerékpárokkal már bátran elindulhatnak egy maraton versenyen is.

  • Kellys MTB 29" Gate szériája

A Kellys MTB 29"-ek közül válasszuk a Gate bringát, hogy ne legyen gátja az élménybringázásnak! Ez a háromszor húzott alumínum csövekből készült sportos váz a Race Ready Concept geometriával igazán hatékony a mászások alkalmával, és nagyon jó irányíthatóság és merevség jellemzi edzéseken és akár a versenyeken is.

Az átütőtengelyes kerékrögzítésnek hála, maximális a kerekek oldalmerevsége, ezáltal a fékhatás is, hiszen a gyorszáras rögzítéssel ellentétben minimális a fékekre ható oldalirányú csavarodás.

A boost rendszerű váznak és villának köszönhető, hogy az alap 29-es kerekek 27,5+ rendszerre bővíthetőek, kihasználva a ballonos gumik extra tapadását, segítségével egy agresszív, merev farú trail bringát kapunk.


A Kellys MTB 29" trail kerékpár változatai


A MTB kerékpározásban a trail kategória a régebb óta kerékpározóknak maraton vagy all montain címszó alatt lehetnek ismerősek, amik jellemzően rövidebb rugóutas (120-130 mm) összteleszkópos kerékpárokat jelentenek. Egy 29-es kerékméretű bringánál a szűk egynyomos, ún. singletrack ösvényekhez nagyon nehéz fordulékony kerékpárt építeni, de a Kellys sikeresen vette ezt az akadályt is, így születtek a Kellys MTB 29" kategória Thorx és a Slanger nevű kerékpárjai.

  • Thorx

Rendkívül érzékeny, négy forgáspontos vázának köszönhetően kitágítja a kerékpározás határainkat, és segítségével bátrabban fedezhetjük fel a hegyi ösvényeket felfelé és lefelé egyaránt. A Kellys MTB 29" Thorx modelltípusaitól függően 2x10 vagy 2x11-es Shimano hajtásrendszer széles áttételezése minden körülmények között megfelelő magabiztosságot ad.

Gondosan válogatott alkatrészek és a boost rendszerre való fejlesztési lehetőség további élményekkel és lehetőségekkel ruházza fel a Thorx-ot.

  • Slanger

Kellys MTB 29" trail kategóriájának csúcsmodellje a Slanger 10, 30 illetve Slanger 50, mindhárom ugyanarra az Allmountain Carbon Composit 29/27,5+ 4 forgáspontos boost rendszerű vázra épült.

A belépő és középső modell 2x10 és 2x11 sebességes Shimano hajtásrendszere szinte a tökéletes váltást nyújtja, de a maximális teljesítményt és élményt a Kellys MTB 29" Slanger 50 csúcsmodelljének a 1x12 fokozatú Sram GX Eagle szettje biztosítja.