Dirt

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kellys dirt kerékpár

 

A Kellys dirt kerékpár az extrém hegyikerékpározás egy olyan változata, amelyik szinte a kezdetektől létezik, és lényege, hogy a lehető legstílusosabban, legtöbb trükköt bemutatva haladjunk végig egy épített pályán.

Ez a pálya jellemzően egy domboldal vagy hegyoldal segítségével készül, ahol a kialakított nyomvonal különféle ugratókkal van nehezítve. Ezeken az ugratókon a Kellys dirt kerékpárral áthaladva úgymond repülés közben lehet a forgásokat, szaltókat prezentálni.

Kezdő kerékpárosok még az ugrásokat illetve az úgynevezett ívbe érkezéseket gyakorolják, ismerkedve a Kellys dirt kerékpár súlypontjával, tulajdonságaival. A profik már többszörös hátraszaltókat, és látványosabbnál látványosabb trükköket vállalnak be a Kellys dirt "nyergében".

A hosszú nyújtott ugrások a downhill kerékpározáshoz hasonlóak, ezért sok versenyző mindkét stílusban képviselteti magát. A Kellys szlovák cég, helyi adottságai miatt a hegyi kerékpározás egyik jeles közép-európai képviselője, ezért kézenfekvő, hogy mindkét stílusban jelen legyen.

 

A Kellys dirt kerékpár jellemzői

Egy Kellys dirt felépítése a klasszikus vonalat képviseli, mentes az amerikai változatokra jellemző túlzásoktól, mint például az extrém ballonos gumik, vagy a túlzóan vastag vázcsövek és összteleszkópos rugózás.

A Kellys dirt Whip azonos vázra háromféle felszereltséggel készül, hogy a kezdők, középhaladók és versenyzők is megtalálhassák a maguk bringáját.

  • A Whip 10-es Kellys dirt kerékpár

 

Duplán húzott alumínium vázra épült, csavaros átütős hátsó kerék-rögzítéssel. SR Suntour XCT teleszkópvillája még gyorszáras rögzítésű, 100 mm-es rugóúttal rendelkezik. Tudása bőven elegendő a stílussal ismerkedők számára, komolyabb sportolásra, vagy főleg versenyzésre ez még nem alkalmas.

Ezt erősítheti bennünk a bowdenes tárcsafék, és a 7 sebességes Acera váltórendszer, aminek segítségével a kezdők és gyerekek kényelmesebben eljuthatnak otthonuktól a gyakorlópályáig.

Kétféle színnel és kedvező árával segíti a kerékpárost a választásban. 

 

  • Whip 30 Kellys dirt kerékpár

A Kellys dirt kínálatában ez a középső modell, a váza tudásában és kialakításában azonos a kis- és nagytestvérével. Az RST Dirt T acélrugós 100 mm-es rugóúttal rendelkező, kimondottan erre a stílusra hangolt csillapítással már sportolásra is alkalmassá teszi a kerékpárt. A kerékrögzítése még gyorszáras kivitelű, de már hidraulikus tárcsafékkel látták el elől-hátul, emellé az 1x9 fokozatszámú Sram X4 váltójú hajtás láncterelővel kiegészítve a hajtóműnél minden körülmények között elegendő fokozatot biztosít.

A Truvativ kormány és kormányszár pontos irányítást tesz lehetővé, amivel a Schwalbe Nobby Nic ballonos gumijaival szerelt kerekek könnyen íven tarthatóak.

 

  • Whip 50 Kellys dirt kerékpár

A Kellys dirt eme képviselője ízig-vérig versenykerékpár! Érdemes az elején leszögezni, hogy a magyar közlekedési szabályok kikötik, hogy forgalomban egymástól két külön működtethető fékberendezéssel ellátott kerékpárral vehetünk csak részt. Az egyszerűség és megbízhatóság jegyében ez a kerékpár singlespeed hajtásrendszerrel, és egy db hátsó hidraulikus tárcsafékkel rendelkezik, ezért mindenki saját felelősségére közlekedjen vele otthonától a pályáig, mivel ez szabályosan autóval szállítva, vagy odáig tolva történhet!

A Whip 50 Kellys dirt kerékpár duplán húzott alu csöves csavaros átütőtengelyes kerékrögzítésű váz tökéletes társa a Manitou Circus Expert 20 mm átütőtengelyes kerékrögzítésű teleszkópvilla. 

A gyakorlások rontott ugrásait, és a sikeres trükkök végrehajtását strapabíró integrált tengelyes hajtóművel, Truvativ Hussefelt kormánnyal és kormányszárral, valamint a kistesóinál strapabíróbb, úgynevezett Pivotal rögzítésű nyereggel és nyeregcsővel éli túl a Kellys dirt.

Biztosak lehetünk abban, hogy a Formula kerékagyakra fűzött KLS Brave felniken feszülő, Schwalbe Table Top Performance külsőgumik a legelhanyagoltabb pályán is segítik a stabil úttartást.