Városi kerékpár

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kellys városi kerékpár


Egy városi kerékpár mindenkinek mást jelent: a futárnak a kedvenc fixijét, a sportolónak a kedvenc montiját vagy országútiját, a nagymamának pedig a régi "csepeljét".

Fiatalos stílusban városi kerékpárt gyártani a praktikum megőrzésével elég nehéz feladat, ám a Kellys-en ez sem fogott ki, ügyesen megoldotta.

A Kellys városi kerékpár "City-je" egyesíti a praktikus és szemet gyönyörködtető modelleket.


Nézzük meg közelebbről, hogy is néz ki egy Kellys városi kerékpár!

1. Kellys városi kerékpár Avenue szériája

Azért, hogy mindenki számára megtalálható legyen a legmegfelelőbb modell, az Avenue névre keresztelt Kellys városi kerékpár kétféle kerékméretben kapható: 26" illetve 28". A Kellys  Avenue 10 és Kellys Avenue 30  26-os kerékméretű variánsa a 28-ashoz hasonlóan szintén egy vázcsöves alumínium, úgynevezett monotube geometriájú vázzal van szerelve. Ezt sokan tévesen női váznak vallják, de valójában egy alacsony átlépési magasságú unisex modellről van szó.

A városi közlekedésre felkészülve sárvédővel, csomagtartóval, és a Kresz előírásainak megfelelő fény- és hangjelző berendezéssel (=lámpa és csengő) rendelkeznek az Avenue kerékpárok.

  • A két belépő Kellys városi kerékpár modell az Avenue 10, és Avenue 20 még elemes ledes lámpát kapott, míg a többi agydinamóval lett felszerelve. Ez utóbbinak az előnye, hogy időjárásfüggetlen, azaz esős időben is megbízható, erős fényt biztosít szinte észrevehetetlen ellenállással, miközben működése csendes.

  • Az Avenue 70 Kellys városi kerékpár a széria egyetlen láncváltós tagja a maga 3x8 sebességes Shimano váltórendszerével, a többi modell 3, illetve a csúcsmodell 7 sebességes agyváltójával szemben. Az agyváltó előnye az agydinamóéhoz hasonló, minimális karbantartást igényel, egyszerű kezelhetőséget biztosít, és lehetőséget az állóhelyzetben történő váltásra.


2. Kellys Royal, Arwen illetve Classic Dutch

Nevezhetjük a Kellys városi kerékpár dizájn-szériájának is a Dutch-okat, hiszen egyedi retro stílusú alumínium vázukkal, élénk színeikkel varázsolják el a hölgyek szívét.

  • A Kellys Classic városi felhasználásra szánt megbízható, egy sebességes hajtásrendszerét és kontrafékét alumínium V-fékkel egészítették ki. A Kellys Dutch széria minden tagja, ahogy a Classic is a Kellys saját bőrhatású, és spirálrugós nyergével van szerelve, hogy egyszerre legyen stílusos és komfortos is.

    A széria közös váza egyféle méretben elérhető az okos tervezésnek hála 160-185 cm magasságig mindenkinek kényelmes üléspozíciót nyújt.

  • A Kellys Arwen Dutch a középső tagja a modellcsaládnak, praktikusabban használható 3 sebességes agyváltóval, kontrafékkel, elől V-fékkel.

    Háromféle élénk szín mellett (piros, menta, bézs) fekete arany csíkozású változat is elérhető, hogy a férfiak is bátran merjék használni.

  • A harmadik változata a Kellys Royal Dutch, ami már 7 sebességes agyváltóval a legsokoldalúbban használható Kellys városi kerékpár címért versenghet, hiszen akár egy rövidebb túrára is mehetünk vele.

Mindhárom "Dutch" Kellys városi kerékpár ugyanazzal a barna fonott kosárral van felszerelve, egyedül a Kellys Royal Dutch fekete változata kapott egyedi acélkeretes első csomagtartót, amiben stílusosabban szállítható az aktatáska, vagy akár egy rekesz sör.


3. Ebase elektromos Kellys városi kerékpár

A többi Kellys városi kerékpárhoz hasonlóan kényelmes, egy vázcsöves kialakítással rendelkezik, így bármilyen ruhában és alkalommal használható. Igen hatékony, és erős Shimano Steps SC-E6000 vízálló hajtás három üzemmódjával erőlködés nélkül tehetünk meg nagyobb távokat.

8 sebességes Shimano agyváltó széles áttételi tartománnyal rendelk, amivel már egy hétvégi túra is könnyedén teljesíthető. Előnye a kis karbantartási igény, könnyű kezelhetőség, és az állóhelyzetben történő váltás lehetősége. Ez igen praktikus, ha bevásárlás után a piacról hazafelé tartva az emelkedő előtti piros lámpánál megállva kellene könnyebb fokozatba visszaváltani.

Bár a Kellys városi kerékpár többi változatára (és általában a city-kre) nem jellemző, és nem is indokolt, ám az akkumulátor és az elektromos hajtás miatt megnövekedett tömege indokolja a tárcsafék meglétét.