MTB 26”

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Kellys MTB 26" kerékpár


Mi jut eszébe elsőre az embernek a MTB kifejezésről? Egy laikus kerékpáros is egyből a sportos üléspozícióra, a bütykös terepgumira, és a 26-os kerékméretre asszociál.

A MTB kialakulása valóban ezzel a kerékmérettel kezdődött, így minden gyártó, köztük a Kellys  belépő modelljei és csúcskategóriás versenykerékpárjai is ezzel a mérettel készültek. Az évek során a terepkerékpározásnak számos válfaja fejlődött ki: MTB-XC, trail, enduro, downhill, dirt. Mindegyik kategóriában a 26" volt az uralkodó, a Kellys kínálatában is mind megtalálható volt, majd az újabbnál újabb kerékátmérők elkezdték szép lassan kiszorítani főleg az extrém kerékpársportban a MTB 26"-ot.

Ahogy a technika fejlődött, úgy minden irány egyre speciálisabb igényeket próbált kielégíteni. A  Kellys jól tudja, hogy úgy maradhat a csúcson, ha ezeket a trendeket és igényeket figyelemmel kíséri.


Kellys MTB 26" kerékpár belépő modelljei

A területi adottságok révén a Kellys mérnökei nagy tapasztalattal rendelkeznek a hegyikerékpározásban, és annak tervezésében. Ezt nem csak a versenykategóriában, hanem a kedvező árú kerékpárjaiknál is tudják kamatoztatni, ennek egyik gyümölcse a Kellys MTB 26" kategória Madman szériája.


A Kellys MTB 26" 2 típusa tartozik ide:

  • A Madman 10 könnyű Alutech alumínium vázával, és Race Ready Concept geometriájával tinédzserek és Kellys MTB 26" kedvező árú változatát kereső bringások szívét dobogtatja meg. Megbízható Suntour rugós teleszkópvillával, könnyen kezelhető V-fékkel, és 3x7 sebességes Shimano váltórendszerrel készült.


  • A Madman 30 - ami a Wiper "nagytestvére"- szintén a Kellys MTB 26" egyik képviselője, de a jobb minőségű Suntour teleszkópvillával és mechanikus tárcsafékkel egy komolyabb kerékpár benyomását kelti. Háromféle vázmérettel kapható, melyeket 139-174 cm közötti testmagassághoz ajánljuk.


Női Kellys MTB 26" kerékpár

Képviselői a Vanity 10 és Vanity 20, melyek kifejezetten nők számára tervezett, sportos, mégis kényelmes geometriával ellátott alumínium vázas, alacsony karbantartási igényű Suntour teleszkópvillával, és egységesebb V-fékkel szerelt Kellys MTB 26" kerékpárok.

Feltűnő és visszafogottabb színválasztékával igazi színfoltjai a Kellys termékpalettájának.Az utolsó extrém Kellys MTB 26", avagy a dirt kerékpár


A dirt kerékpár olyan extrém stílus a Kellys MTB 26" családjában, ami kialakításából kifolyólag a legstrapabíróbb mind közül. Ennél a stílusnál az urgatókkal teletűzdelt pályán végighaladva, közben végrehajtva a legkülönbözőbb trükköket, vagy csak élvezve a hosszú ugrásokat, biztosak lehetünk benne, hogy a Kellys Whip tartósságával, strapabíró felépítésével és fordulékonyságával, valamint könnyű kezelhetőségével örömteli pillanatokban lehet részünk.

Ahhoz, hogy túlléphessünk a félelmeinken, és kitolhassuk határainkat, ez a Kellys MTB 26" kerékpár a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Váza kimondottan a dirt-re optimalizált, alacsony építésű, duplán húzott alumínium csövekkel készült. Rendkívül könnyű, de erős, tartós. Csavaros átütőtengelyes kerékrögzítéssel garantálja, hogy ellenáll a legnagyobb ugratóknak, és őrült trükköknek is.


  • A váz kialakításának segítségével az alap modellek 1x7 és 1x9 sebességes hajtásrendszere átalakítható a csúcsmodell mintájára mindent kibíró 1x1-es, singlespeed hajtássá. Ennek előnye, hogy nem kell vigyázni a váltóra, könnyebb végrehajtani a nehéz ugrásokat, és jobban strapálható a hajtásrendszere. Hátránya akár az előnye is lehet, hiszen az egy sebességes mivolta türelemre tanít, megismertet a táj szépségeivel, míg otthonunkból eljutunk vele a pályáig.


  • A 26-os kerékméret a legoptimálisabb súly- és merevség-párossal rendelkezik. A Kellys MTB 26" kerékméretének nagy előnye még, hogy a legelterjedtebb, ezért bárhol lesz is szükségünk javításra, cserére, mindent könnyedén beszerezhetünk hozzá.